Beauty

Waarom zou je een laserbehandeling doen bij een laserkliniek?

/
Waarom zou je een laserbehandeling doen bij een laserkliniek?

Misschien heb je weleens gehoord van een laserbehandeling bij een laserkliniek Maar het kan zijn dat je denkt dat je hier geen gebruik van kan maken omdat je bijvoorbeeld geen haar wilt verwijderen of geen tattoo wilt verwijderen. Een laserbehandeling kan je voor veel verschillende problemen en huidaanpassingen gebruiken. Je kan namelijk je tattoo laten verwijderen, ontharen met een laserbehandeling, maar ook permanente make-up verwijderen, MHP verwijderen, melasma verwijderen en ook een picoglow laser treatment volgen. 

Wat is een laserbehandeling bij een laserkliniek?

Een laserbehandeling is een therapie met een laser om een bepaald doe op de huid te bereiken. Je kan door middel van de behandeling bijvoorbeeld minder rimpels krijgen of een tattoo verwijderen. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van CO2 –gas dat opgewerkt wordt door de laserstraal. Door gebruik te maken van dit gas wordt een heel dun laagje van de huid als het ware verdampt. Afhankelijk van de type behandeling wordt een specifieke laser en behandeltechniek gebruikt. Het is dus zo dat je voor een tattoo verwijderen een andere behandeling ondergaat dan bij het verwijderen van melasma bijvoorbeeld. De basis, het gebruik van een laser, is wel hetzelfde en ook dat de huid wat wordt veranderd door de laser. De laserkliniek weet precies welke methode gebruikt moet worden en is gecertificeerd voor de juiste behandeling toe te passen. 

Wat kan je allemaal laten laseren in een kliniek?

Een kliniek waar laserbehandelingen worden uitgevoerd heeft vaak zijn eigen specialisaties als het gaat om laserbehandeling. Sommige klinieken zullen maar één of enkele behandelingen doen, terwijl andere klinieken meer gespecialiseerd zijn en meerdere behandelingen kunnen uitvoeren. 

Er zijn verschillende scenario’s waarvoor je gebruik kan maken van een laserbehandeling. De twee bekendste zijn het verwijderen van een tattoo en lichaamsontharing. Deze twee behandelingen zijn dan bij de meeste laserklinieken ook als behandeling te boeken. Maar naast die twee bekende behandelingen zijn er ook een aantal meer onbekende behandelingen. Zo kan je bijvoorbeeld melasma verwijderen, waarbij je pigmentvlekken in de huid kunt verminderen en in sommige gevallen zelfs helemaal kunt verwijderen door gebruik te maken van een laserbehandeling.  Aanvullend op deze behandeling kan je ook gaan voor een PicoGlow Laser treatment, waarbij je niet per se iets verwijderd maar wel de huid stimuleert om te verstevigen en egaler te worden. Op die manier kan je ervoor zorgen dat de huid er jonger uit ziet. 

Een andere behandeling die je kan doen is het verwijderen van een eerdere MHP behandeling. Deze verwijderende behandeling zorgt ervoor dat een eerdere tatoeage techniek voor het camoufleren van dunner wordend haar of kale plekken verwijderd wordt. 

Ook al dacht je misschien dat een laserkliniek jou niet kon helpen, toch zijn er behandelingen mogelijk waar je eerder nog niet bij stil hebt gestaan. Niet iedereen heeft natuurlijk scenario’s met zijn of haar huid die hij wil veranderen, maar het kan wel. In elk geval zijn laserbehandelingen absoluut niet beperkt tot het verwijderen van tattoos of het verwijderen van lichaamshaar. Eigenlijk kan een laserbehandeling voor bijna iedereen wel een uitkomst zijn. 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *