Fit & Gezond

Waarom je juist wel moet gaan voor die baan in de gezondheidszorg

/
Waarom je juist wel moet gaan voor die baan in de gezondheidszorg

Er zijn maar weinig mensen bij wie een baan in de gezondheidszorg op nummer één staat. Meestal komt dat door het negatieve beeld dat van deze sector wordt geschetst in de media, zeker rondom het ontstaan van Covid-19 en de pandemie die daarop volgde. Ben jij echter iemand die als zuster, broeder of iets anders in de gezondheidszorg hebt gestudeerd, en twijfel jij eraan of je er wel echt aan moet beginnen? Dan zijn er genoeg redenen om te bedenken waarom je toch voor die baan in de gezondheidszorg moet kiezen.

Er is een hoop nood

Natuurlijk zijn er problemen in de zorg, daar zal niemand met gezond verstand over twisten. Maar juist daarom zijn er mensen zoals jij hard nodig, die weten van aanpakken en problemen kunnen oplossen. Hoe is zo’n instituut als de zorg te fixen als er geen jonge en enthousiaste mensen zoals jij de handen uit hun zakken halen en aan de gang gaan om er iets te veranderen? De nood is dermate hoog, dat het nu geen tijd is om boos te worden.

Mensen zullen je danken

Het is niet altijd makkelijk om in de zorg te werken en mensen worden soms gestrest en moe. Maar wist je dat het ook enorme voldoening kan geven? Je kunt bijvoorbeeld juist een troost bieden aan mensen die niet zo veel kennissen of familieleden hebben en die eenzaam in een ziekenhuis liggen. Of je kunt er voor mensen zijn die gewoon een praatje nodig hebben met iemand die niet al te dicht bij hen staat. Het is dankbaar werk, dat werk in de zorg.

Je hart vertelt het je

Wij weten uit ervaring dat mensen die werken in de zorg hele gevoelige mensen zijn, die echt vanuit hun hart hun werk doen. Je kunt een patiënt die pijn heeft met alle liefde verzorgen en je de voldoening die dat geeft is voor jou een motivatie. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen: de thuiszorg, een ouderentehuis of een verzorgende IG. Vooral dat laatste is een moeilijke maar motiverende taak: je verzorgt mensen individueel en die mensen zullen daar erg dankbaar en blij om zijn.

Er is altijd werk

Het gebeurt bijna nooit dat mensen slagen voor hun studie en vervolgens niet aan de slag kunnen in de zorg. Er is altijd wel werk te vinden bij jou in de buurt. Nederland vergrijst in rap tempo en het aantal mensen dat moet worden verzorgd neemt met het jaar toe. Dat betekent ook dat je je ook op kan werken: er zijn namelijk altijd leidinggevenden nodig en wie weet, kan jij zo’n baan krijgen.

Laat ze maar praten

Wij willen je een ding meegeven: luister niet naar die mensen die zeggen dat je er nooit aan moet beginnen. Het werken in de zorg is een van de meest nobele en liefdevolle banen die je maar kunt hebben. Laat je dus niet van het rechte pad praten door mooie praatjes, maar kies voor je gevoel.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *