Beauty, Fit & Gezond

Veel orthodontische problemen volgens Tandheelkunde Hoofddorp

/
Veel orthodontische problemen volgens Tandheelkunde Hoofddorp

Volgens de orthodontie Hoofddorp is een glimlach een van de meest unieke dingen aan een persoon. En eenieder streeft natuurlijk naar het hebben van een onvergetelijk mooie smile en gebit. Binnen de tandheelkunde Hoofddorp leveren de orthodontisten een belangrijke bijdrage aan het perfectioneren van uw gebit.

Onder deze bijdrage vallen het rechtzetten van uw tanden en het verbeteren van uw beet. De behandeling houdt vrijwel altijd het plaatsen van beugels in. Dit doen ze om scheve of uitstekende tanden recht te zetten, spaties tussen de tanden te sluiten en de beet te corrigeren. Veel mensen hebben namelijk last van malocclusie, maar welk type vereist nou orthodontische zorg? Hieronder leest u de veelvoorkomende vormen van malocclusie die vallen onder orthodontische problemen.

Open beet

Op de lijst van veel voorkomende aandoeningen ‘pronkt’ de bekendste vorm van malocclusie, een open beet. Een open beet is wanneer de boven- en ondertanden elkaar niet raken wanneer de mond gesloten is. Er ontstaat dan een opening tussen de boven- en ondertanden.

Enkele oorzaken van een open beet zijn:

Als u zich zorgen maakt en misschien twijfelt over het hebben van een open beet, is het raadzaam om een orthodontist te bezoeken. Hij kan uw twijfels wegnemen door een diagnose te stellen na het maken van röntgenfoto’s en het verrichten van een persoonlijk onderzoek. Zodra de diagnose bekend is, zal de orthodontist de behandelingsopties met u bespreken.

Overbeet

Daarna volgt een overbeet hebben als de tweede meest bekende vorm van malocclusie. Hier gaat het om een te grote overlap tussen de boven- en ondertanden. Zo zijn er ook verschillende soorten overbeten (skelet en tand), die elk hun eigen complexiteit hebben. Om deze reden is elke aandoening en behandelplan ook uniek.

Enkele oorzaken van een overbeet zijn:

  • Genetische factoren
  • Tandknarsen op latere leeftijd

Omdat overbeet zo vaak voorkomt, heeft de orthodontist Hoofddorp ook veel ervaring met de behandeling hiervan. Hiervoor past de specialist beugels, aligners en in ernstige gevallen een uitgebreide orthodontie therapie samen met kaakchirurgie toe.

Kruisbeet

Kruisbeet is ook een vorm van malocclusie. Een kruisbeet herkent u aan de uitsteking van de onderste tanden (wanneer deze bijvoorbeeld voorbij de bovenste tanden uitsteken). Er zijn twee verschillende soorten kruisbeten, namelijk:

  • Achterste kruisbeet (wanneer de achterste ondertanden verder uitsteken dan de bovenste ondertanden).
  • Voorste kruisbeet (wanneer de voorste ondertanden verder uitsteken dan de voorste boventanden. Met voortanden worden de vier snijtanden en hoektanden bedoeld).

Enkele oorzaken van een kruisbeet zijn:

  • Genetische oorzaken.
  • Ontwikkelingsstoornissen zoals het laat uitgroeien van de volwassen tanden of te vroeg verliezen van melktandjes.

Nu u de top drie orthodontische problemen weet, heeft u waarschijnlijk ook de neiging uw eigen gebit te observeren. Het is ook goed niet te vergeten dat een orthodontische behandeling niet alleen cosmetisch is. Een gezonde glimlach met rechte tanden en een goede beet is namelijk niet alleen een mooie aanblik, maar ook van belang voor een gezond leven! Zoals tandartsmondain.nl/ het benadrukt: Een gezonde mond is de sleutel tot een gezond lichaam.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *