Wellness

Tover jouw tuin om tot een plek waar jij helemaal tot rust kan komen

/
Tover jouw tuin om tot een plek waar jij helemaal tot rust kan komen

De hectiek van het dagelijks leven kan soms overweldigend zijn, waardoor de behoefte aan ontspanning en rust toeneemt. Wat is er beter dan een eigen spa in je achtertuin, waar je op elk gewenst moment kunt genieten. In dit artikel laten we je zien hoe je je eigen spa creëert, waar je kunt ontsnappen aan de stress van de buitenwereld en volledig kunt ontspannen.

Deel de ruimte van je tuin in

Voordat je begint met het veranderen van je tuin, is het essentieel om een plan te hebben en een budget. Zelfs met een klein budget kun jij al op een mooi plekje in je tuin tot rust komen. Vergeet ook niet te denken aan eventuele benodigde infrastructuur zoals water en elektriciteit. Denk na over de stijl en esthetiek die je wilt creëren, of het nu een luxueuze spa met veel jets is of een Zen-achtige omgeving.

Afschermen van het gebied

Het stukje van de tuin wat jouw nieuwe ontspanplekje wordt, moet goed worden afgeschermd. Hierdoor kun jij helemaal tot rust komen. Er zijn verschillende privacy elementen mogelijk. Denk hierbij aan Gabion met mooie stenen of ga je een scheiding maken door middel van planten. Wanneer je gebruik maakt van een schanskorf of een schutting kun je deze weer aankleden met eventuele tuinposters.Heb je van bovenaf inkijk, span dan een tarp. Dit geeft je net wat meer privacy, waardoor jij helemaal tot rust kunt komen.

Jacuzzi, hottub of een bubbelbad?

Bepaal welk type spa-uitrusting het beste bij jouw behoeften past. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals traditionele bubbelbaden, jacuzzi’s, hot tubs of zelfs draagbare opblaasbare spa’s. Voor elk budget is er een oplossing beschikbaar. Onderzoek de verschillende functies, zoals jets, verwarmingssystemen, filters en waterbehandeling opties, en kies de uitrusting die aan jouw voorkeuren voldoet. Bedenk voor het aanschaffen van een bad met hoeveel personen je er gebruik van wilt maken.

De juiste plek voor jouw bad is ook iets wat je van tevoren bedacht moet hebben. Wordt het bad onder een overkapping geplaatst of wil je genieten van het zonnetje terwijl je erin zit.

Elementen die jouw spa helemaal afmaken

Een spa gaat niet alleen over het water en de jets, maar ook over de totale ervaring en sfeer. Denk na over de elementen die bijdragen aan een ontspannen omgeving, zoals sfeerverlichting, geurkaarsen, zachte muziek en comfortabele meubels. Wat zeker niet kan ontbreken zijn natuurlijk lekkere ligstoelen. Of je nu een sauna, een bad of gewoon een lekker relax plekje wilt, hier horen ligbedden bij. Overweeg het toevoegen van groen en natuurlijke elementen om een gevoel van sereniteit te creëren. Een toevoeging van een waterelement kan de plek helemaal afmaken. Het geluid van water kan er ontspannend zijn. Dit kun je al met een klein vijvertje of een waterval bereiken.

Ontspan in stijl met een barrelsauna in je eigen omgeving

Een barrelsauna of ook tonsauna is gemaakt om in de tuin te zetten. Barrelsauna’s zijn meestal gemaakt van hoogwaardig hout, zoals ceder, spar of grenen. Het hout wordt vaak onbehandeld gelaten, zodat de natuurlijke geur en eigenschappen behouden blijven. Het hout zorgt voor een aangename geur die direct doet denken aan een spa. Een sauna in de tuin biedt ook het voordeel van privacy. In tegenstelling tot openbare sauna’s hoef je je geen zorgen te maken over andere mensen en kun je volledig ontspannen in je eigen omgeving. Het kan mooi zijn om de sauna te integreren in het landschap, omringd door groen en natuurlijke elementen. Dit draagt bij aan de rustgevende sfeer en creëert een harmonieus geheel. Maak bijvoorbeeld een zitgedeelte bij met een schans vuurkorf. In de winter kun je nog heerlijk vertoeven buiten. 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *