Fit & Gezond

Tips om meer water te drinken

/
Tips om meer water te drinken

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende te drinken. Toch drinkt het overgrote deel van de Nederlanders te weinig water. Met alle gevolgen van dien voor de gezondheid. Dit is niet alleen een enorme uitdaging voor de gemiddelde burger, maar bedrijven zouden hier ook extra aandacht aan moeten besteden. Zij kunnen bijvoorbeeld via https://www.premiumwereld.nl/ waterflessen laten bedrukken en daarmee hun werknemers stimuleren om meer te drinken. Ook zouden wellnesscentra hier extra aandacht aan kunnen besteden met bedrukte waterflessen en bekers. Kortom: we moeten hier als samenleving werk van maken.

Maar wat kan je zelf doen om meer water te drinken? In dit artikel zetten we enkele handige tips op een rij.

Neem altijd een waterfles mee

Sommige mensen vinden het lastig om bij te houden hoeveel ze op een dag drinken. Bovendien vergeten ze vaak te drinken. Je kunt dit oplossen door overal waar je gaat een drinkfles mee te nemen. Neem als richtlijn dat je minimaal twee à drie flesjes per dag drinkt. Dan weet je zeker dat je gemiddeld anderhalf tot twee liter water per dag binnen kan krijgen. Maak het drinken eventueel leuker door voor een fijne drinkfles te kiezen. Je kunt zelfs drinkflessen bedrukken voor het werk en uitdelen aan collega’s. Leuk met het logo van het bedrijf. Zo geniet je niet alleen van een manier om je goede voornemen vol te houden, maar beschik je ook nog eens over een fijn marketingmiddel.

Gebruik een app


Er zijn verschillende apps waarmee je je vochtinname kan bijhouden. Deze apps kunnen ook gebruikt worden om je te stimuleren meer te drinken. Zo geven ze een reminder of je op de dag al goed aan het drinken bent of dat je nog een tandje bij moet zetten. De meeste mensen vinden het erg fijn om een dergelijk hulpmiddel bij de hand te hebben.

Drink water uit de kraan

Drink je vooral weinig water omdat je het zonde vindt van al dat plastic en liever geen euro’s weggooit aan het kopen van flesjes? Leer jezelf dan om water uit de kraan te drinken. Flessen kun je eenvoudig hergebruiken en je zou ook een wat duurdere goede waterfles kunnen kopen. Als je het water koelt, is dit net zo lekker als bronwater. Bovendien is het water in Nederland heel goed zo te drinken. Dat scheelt je een hoop geld en is ook nog eens beter voor het milieu.

Drink bij elke maaltijd een fles water

Maak er een gewoonte van om bij elke maaltijd een fles water te drinken. Zo krijg je al snel anderhalve liter water binnen, zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen. Zorg er daarnaast ook voor dat je gedurende de rest van de dag altijd toegang hebt tot water. Laat dit dus niet in de koelkast staan, maar zet het duidelijk in het zicht. Water zien, maakt ook dat je er sneller van drinkt.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *