Wellness

Naaktstranden Scheveningen en Westduinpark voorzien van nieuwe borden

/
Naaktstranden Scheveningen en Westduinpark voorzien van nieuwe borden
Naaktstranden Scheveningen en Westduinpark voorzien van nieuwe borden

Het afgelopen seizoen kreeg NFN Open & Bloot veel meldingen van naaktstrandbezoekers van de Haagse naaktstranden. Zij voelden zich minder prettig vanwege de vele geklede strandgangers op het naaktstrand. Ook bij de gemeente Den Haag waren hierover klachten binnengekomen.

Naaktstranden zichtbaar

Reden voor de gemeente Den Haag en NFN om de handen ineen te slaan en de naaktstranden beter zichtbaar te maken. En dat gebeurt nu d.m.v. gloednieuwe strandborden. Hierop staat duidelijk dat je een naaktstrand betreedt en welke gedragsregels je in acht dient te nemen. Je vindt de kleurrijke borden op het naaktstrand in Scheveningen (Noorderstrand) en op het naaktstrand Westduinpark (Zuiderstrand). Deze strandborden zijn door alle Nederlandse gemeentes aan te vragen bij NFN Open & Bloot. Stuur een mail naar strand@nfn.nl 

Bloot gewenst op het naaktstrand

Overigens is het nooit zo dat bloot op het naaktstrand verplicht is. Maar het is uiteraard wel zeer gewenst! Het afgelopen seizoen kregen wij meer meldingen van naaktstrandbezoekers die zich stoorden aan textielrecreanten. Het ligt voor de hand dat dit een gevolg is van de corona-situatie: badgasten moesten overal meer afstand houden en zochten dus ook de rustige en vaak mooie gelegen naaktstranden op. Eigenlijk ook wel weer een compliment voor onze stranden!

Het bericht Naaktstranden Scheveningen en Westduinpark voorzien van nieuwe borden verscheen eerst op BlootGewoon!.

Bron