Beauty

Je handen verzorgen in slechts vijf stappen

/
Je handen verzorgen in slechts vijf stappen

Je handen hebben gedurende de dag veel te verduren. Ze komen in contact met veel verschillende (chemische) producten, plaatsen en andere attributen. Ze komen daarbij in contact met bacteriën en ziekteverwekkers, maar kunnen ook door droogte bijvoorbeeld beschadigen. Reden genoeg dus om goed voor je handen te zorgen. En dat kan in slechts 5 stappen. 

De eerste stap: tijd voor jezelf nemen

Om je handen goed te verzorgen, dien je even tijd voor jezelf te nemen. Ga er rustig voor zitten en haal de juiste producten in huis om je handen eens een goede verzorgingsbeurt te geven. Deze producten kun je bijvoorbeeld bij een groothandel voor nagels kopen, maar ook bij de drogist of de schoonheidsspecialiste vind je vaak wel wat je nodig hebt. Producten die niet mogen ontbreken zijn bijvoorbeeld, de nagelvijl, verzorgende handcrème, nagelolie en een handscrub.

Nagels reinigen

Bij de verzorging van je handen, horen natuurlijk ook je nagels. Probeer zwarte randen onder je nagels te vermijden, maar zeker wanneer je net in de tuin hebt gewerkt, ontkom je hier niet aan. In dat geval ga je eerst je nagels schoonmaken. Met de punt van een vijltje kun je vieze resten onder je nagels voorzichtig verwijderen. Vergeet ook niet om de restjes nagellak van je nagels af te halen met een nagellakremover.

Knippen, vijlen en verzorgen van de nagels

De volgende stap naar goed verzorgde handen, is het knippen en vijlen van de nagels. Knip de nagels eerst op gelijke lengte. Hierna kun je ze met een nagelvijl in de gewenste vorm vijlen. Heb je vaak last van gescheurde nagels? Dan is vijlen erg belangrijk. Door ze te vijlen, kun je de nagels goed in vorm houden. Kies bij voorkeur voor een houten of glazen vijl, metaal is harder en kan de nagel makkelijker beschadigen. Vergeet bij de verzorging van je nagels ook niet om de nagelriemen mee te nemen. Wanneer de nagelriemen wat zachter zijn, bijvoorbeeld na een lauwwarm badje, kun je deze wat naar achteren duwen met een wattenstaafje of bokkenpootje. Met nagelolie kun je de riemen nabehandelen.

Scrubben

Nu je nagels goed verzorgd zijn, is het tijd voor de rest van je handen. Met een scrubbeurt verwijder je de dode huidcellen van je handen. Let wel op dat je met de speciale handscrub niet te hard over de huid van je handen wrijft. Deze huid is namelijk wat dunner dan de rest van ons lichaam en je wilt deze natuurlijk niet beschadigen. Na het afspoelen van de scrub, even goed de handen droogdeppen en dan is het alweer tijd voor de laatste stap van onze handverzorging.

Verzorgen met handcrème

Nadat je je handen drooggedept hebt met een zachte doek, kun je aan de slag met een verzorgende handcrème. Handcrèmes zijn er in veel verschillende soorten met elk hun eigen goede eigenschappen. Let bij het aanschaffen van een handcrème op je huidtype. Een medewerker kan je vaak uitstekend helpen bij de aanschaf van de juiste crème. Smeer de crème lekker in en laat het even intrekken. Je handen kunnen er weer tegenaan.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *