Beauty

Hoe vaak smeer je zonnebrand per dag?

/
Hoe vaak smeer je zonnebrand per dag?

Zonnebrand beschermt je huid tegen de zon. Wanneer je te lang onbeschermd in de zon zit kan dit zorgen voor vervelende symptomen. Zo kan je natuurlijk je huid verbranden, maar vergroot het ook de kans op huidkanker en wordt het verouderen van de huid gestimuleerd. Zonnebrand is dus erg belangrijk. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om in de zomer zich in te smeren voor ze in de zon gaan liggen of de hele dag in de zon gaan staan. Maar hoe vaak moet je eigenlijk per dag je insmeren?

Hoe vaak per smeer je zonnebrand?

Het wordt aangeraden om je in te smeren met zonnebrand aan het begin van de dag, voordat je naar buiten gaat. Een zonnebrand met minimaal SPF30 wordt aangeraden voor de gemiddelde Nederlander. Wanneer je de zonnebrand hebt aangebracht op je huid werkt deze gegarandeerd 100% voor de eerste twee uur. Daarna is het weer mogelijk dat je gaat verbranden. Daarom is het belangrijk dat je om de twee uur een nieuwe laag zonnebrand aanbrengt, vooral als je de hele tijd in de volle zon bent. Hierdoor voorkom je dat je verbrand.

Ben je veel in beweging, word je nat of ga je zwemmen? Water en zweet zorgt ervoor dat de zonnebrand van de huid afgaat. Dit zorgt er vervolgens voor dat je niet meer optimaal bent beschermd. Daarom is het verstandig dat je een nieuwe laag aanbrengt zodra je weer in de zon gaat. Hierdoor zorg je er weer voor dat je beschermd bent. Op de markt zijn allerlei producten zoals waterproof zonnebrandcrème maar de waarheid is dat deze producten erg in bescherming afnemen wanneer je van plan bent om te gaan zwemmen. Smeer daarom altijd zonnebrand bij wanneer je uit het water komt.

De juiste zonnebrand smeren

Het beste voor de gemiddelde Nederlander is te kiezen voor een zonnebrand met minimaal SPF 30 om de huid zo optimaal mogelijk te beschermen. Veel mensen denken dat het alleen nodig is om zonnebrand op te smeren wanneer het zonnig en warm is buiten, maar zelfs in de winter door de wolken vangt je huid UV-straling op. Daarom wordt het bijna altijd aangeraden om elke dag zonnebrand aan te brengen om je huid zo veel mogelijk te beschermen. Probeer uit de zon te blijven op de momenten dat deze het meest fel is, tussen 11.00 en 15.00 voor nog betere bescherming voor je huid.

Tip: Biodermal.nl

Leave a Reply
Your email address will not be published. *