Fit & Gezond

Dit zijn de meest voorkomende angst klachten

/
Dit zijn de meest voorkomende angst klachten

Het hebben van een angst is zeker niet prettig. Zo heb je angsten voor iets tastbaars als spinnen of slangen of meer een psychische angst zoals plankenkoorts of claustrofobie. Gelukkig kun je vaak Angst coaching krijgen van iemand die daar gespecialiseerd in is. Dat is natuurlijk erg fijn.

Toch is het goed om te weten wat voor klachten bij een angst kunnen voorkomen zodat je ook weet waar je bang voor bent en hier een vinger op kan leggen.

Ademhalingsproblemen bij angst

Angst is een gevoel van angst of gevaar. Je bent vaak bang voor iets waarvan jij denkt dat het jou schade kan aandoen. Daarom is het een gevoel van paniek en vaak hoort daar ademhalingsproblemen bij. Je weet niet wat je moet doen dus gaat sneller ademen.

Bij angst zijn er meestal drie reacties die iemand kan hebben. Dat zijn vluchten, vechten of verstijven. Vooral bij het verstijven komen de ademhalingsproblemen op. In deze situatie blijf je vaak erg stil staan en kun je niet bewegen.

Trillen en beven van angst

Het is ook een uitdrukking, rillen van de angst, maar dit is ook zeker een symptoom voor het gevoel van angst. Bij angst gaat jouw lichaam in een van de genoemde reacties. Hierbij ga je vaak rillen door de vele adrenaline die ineens in jouw lichaam komt. Op coaching websites zoals https://www.angstmanagement.nl/ staan vaak erg bruikbare tips over hoe je kunt kalmeren tijdens een gevoel van angst.

Geluiden maken voor hulp

Nog een sterke reactie voor angst is het schreeuwen of gillen. Dit komt voort uit het vecht gevoel waarin je graag wilt vechten maar toch hulp nodig zult hebben. Gillen of schreeuwen kan ook voorkomen als je schrikt van iets of denkt met jouw geluid iets aan de angst te kunnen doen, bijvoorbeeld de angst weg gillen of de angst zelf laten schrikken zoals bij een angst voor een dier.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *