Beauty

De voordelen van pigmentvlekken verwijderen

/
De voordelen van pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken zijn veel mensen – helaas – niet vreemd. Deze vlekken komen vaak voor bij mensen op oudere leeftijd of als gevolg van het verouderingsproces van de huid. Dit verouderingsproces kan in werking gezet worden door een overmatige blootstelling aan de zon.

Ook kunnen pigmentvlekken erfelijk zijn. In dat geval heb je niet veel invloed op je pigmentvlekken en of je ze krijgt of niet. De voornaamste reden voor het ontstaan van pigmentvlekken is echter blootstelling aan de zon.

Het goede nieuws is dat je hier zelf controle over hebt en een aantal adviezen op kan volgen om ze te voorkomen. Als je ze toch krijgt en ze graag wil laten verwijderen kan dat natuurlijk ook.

Oorzaken pigmentvlekken

Blootstelling aan de zon is de voornaamste reden voor het ontstaan van pigmentvlekken. Dit komt namelijk door een overproductie van melanine, dat is de naam voor het pigment wat verantwoordelijk is voor je huid- en haarkleur.

Wanneer er teveel melanine aangemaakt wordt door de huid ontstaan er vlekken. Dit zijn pigmentvlekken. Melanine beschermt jouw huid tegen Uv-stralen, maar neemt ook veel warmte op van de zon.

Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn erfelijkheid en een geregeld bezoek aan de zonnebank. Een zonnebank bootst vanzelfsprekend ook zonlicht na en daardoor ontstaat er ook een overproductie van melanine.

pigmentvlekken verwijderen

Verwijderen van pigmentvlekken

Wanneer je last hebt van pigmentvlekken omdat ze zich bijvoorbeeld op een zichtbare plek bevinden kun je hier wat aan doen. Er zijn verschillende natuurlijke manieren om te proberen. Begin bijvoorbeeld eens met het verwijderen van een pigmentvlek met citroen, deze zit vol natuurlijk blekende eigenschappen.

Citroensap bevat heel veel vitamine C, wat een krachtig antioxidant is en de huid beschermt tegen UV schade en het licht donkere plekjes op. Snij hiervoor de citroen doormidden en knijp het sap eruit, mix dit goed vervolgens met twee theelepels honing. Breng deze mix voorzichtig aan op de pigmentvlekken met een wattenschijfje en laat het 15 minuten intrekken.

Was vervolgens je huid met water. Dit kun je een week lang één tot twee keer herhalen. Als je liever een crème smeert zijn er ook volop keuzes, kies er dan een met aloë vera. 

Pigmentvlekken verwijderen met lasers

Wanneer de natuurlijk weg niet meer helpt is er altijd nog de optie pigmentvlekken te laten verwijderen met lasertherapie. Pigmentvlekken kunnen door jarenlange ervaring op alle plekken weggehaald worden, zelfs in het gezicht.

De behandeling doet gelukkig geen pijn en het resultaat is afhankelijk van het aantal behandelingen meestal erg goed. Afhankelijk van hoe diep het pigment in je huid zit worden de pigmentvlekken met 60 tot 100% verminderd.

Tijdens het eerste consult zullen we advies geven over hoeveel behandelingen wij denken dat je nodig hebt. Ook als je meerdere behandelingen nodig zou hebben ontstaan er achteraf gelukkig geen littekens. 

Voordelen laten verwijderen pigmentvlekken

Pigmentvlekken worden het vaakst verwijderd omdat ze cosmetisch storend gevonden worden. Het grootste voordeel van het laten verwijderen van deze vlekken is dan ook dat je deze niet meer ziet.

Ook al zijn de pigmentvlekken maar voor 60% verwijderd is dit in het aanzicht al een heel groot verschil. 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *