Fit & Gezond

De vele mooie eigenschappen van Amethist-edelstenen

/
De vele mooie eigenschappen van Amethist-edelstenen

De amethist is een zeer populaire edelsteen. Deze edelsteen is paars van kleur en heeft veel mooie eigenschappen. Je leest alles over de amethist edelstenen hier in dit artikel. Zo weet je straks precies waarom deze edelstenen zo populair zijn. Ook kun je na het lezen van dit artikel beter beoordelen of de amethist ook een leuke edelsteen voor jou is. Wellicht wil jij wel zo’n mooie edelsteen kopen of een sieraad met een amethist erin aanschaffen!

De zichtbare eigenschappen van de amethist

Laten we beginnen met de zichtbare eigenschappen van de amethist. De amethist is paars tot lichtpaars van kleur. Een amethist kan ook op hoge temperatuur gebrand worden, waardoor de amethist andere kleuren kan krijgen. Hierdoor zijn er ook gele, groene en rode amethisten te krijgen. Een amethist is op zijn mooist in het zonlicht. Bij kunstmatig licht hebben de edelstenen vaak een doffere kleur. Hierdoor is de amethist bijvoorbeeld zeer geschikt voor aan een ketting of op een ring. Er zijn echter ook lampen die de amethist wel goed tot zijn recht laten komen. Met de juiste verlichting of met voldoende daglicht kun je een amethist dus ook prima in de woonkamer plaatsen.

Spirituele werking

Er zijn veel mensen die geloven dat de amethist ook spirituele eigenschappen heeft. Al in de Middeleeuwen geloofde men dat een amethist magische krachten had. De amethist zou bijvoorbeeld kunnen helpen om je beter te focussen en om verslavingen te verhelpen. De amethist zou je ook kunnen helpen om tot rust te komen en om jezelf te vinden. Als je spiritueel bent aangelegd, kan het dus al helemaal een uitstekend idee zijn om eens een mooie amethist aan te schaffen. Zelfs als je niet in de spirituele werking van de amethist gelooft, blijft het een bijzonder mooie edelsteen. Zelfs dan zou de schoonheid van deze steen ervoor kunnen zorgen dat je tot rust komt.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *