Fit & Gezond

AALO personal trainer, de juiste keuze als je een Fitnesstrainer zoekt

/
AALO personal trainer, de juiste keuze als je een Fitnesstrainer zoekt

Ben jij op zoek naar iemand die jou professioneel kan begeleiden om je fitnessdoelen te bereiken, dan is het goed om een AALO personal trainer te kiezen. AALO is een kwaliteits opleider die al sinds 1996 trainers opleidt. Ze zijn erkend door Europe Active, een organisatie die verantwoord is voor het waarborgen van de kwaliteit binnen de fitness sector. Door voor een personal trainer te kiezen die door AALO is opgeleid, weet je dus zeker dat je kwaliteit ontvangt. Dat zie je ook terug in de accreditaties en erkenningen die ze mogen voeren. Een personal trainer kies je natuurlijk niet zomaar, maar met een AALO personal trainer en je eigen toewijding, haal jij deze keer je fitnessdoelen gemakkelijker en met plezier.

Waar kan een AALO personal trainer jou bij helpen?

Tijdens je zoektocht naar een personal trainer, kies je het beste iemand met een diploma. Je legt jouw gezondheid in handen van deze persoon, wat betekent dat deze wel moet weten waar hij of zij het over heeft. Een AALO personal trainer heeft de juiste achtergrond om jou goed te helpen. Zelfs met het meest standaard diploma leert deze over anatomie, blessures, trainingsleer en voeding. Er zijn vier verschillende niveaus en voordat je je trainer kiest controleer je wel niveau deze heeft behaald. Zo ben je in staat om iemand aan te wijzen die exact de juiste achtergrond heeft voor jouw specifieke doelen en omstandigheden.

Waar moet je op letten?

Door voor een AALO personal trainer te kiezen, weet je dus al dat je een ervaren en juist opgeleide trainer neemt. Maar het is ook goed om even stil te staan bij het niveau van het diploma dat deze trainer behaald heeft. Hier vind je een kort overzicht van wat je bij welk diploma van je personal trainer kunt verwachten.

  • Level 1: een AALO personal trainer Level 1 heeft kennis van voeding, anatomie, oefenvormen en veel voorkomende blessures. Daarbij heeft hij of zij coaching skills opgedaan, is deze getraind in klantbegeleiding en de basiskennis voor het opstellen van persoonlijke trainingsprogramma’s.
  • Level 2: naast wat de AALO personal trainer bij Level 1 heeft geleerd, wordt er tijdens deze opleiding verder ingegaan op het maken van doelstellingen, over de fysiologie en anatomie van het lichaam, het ontwikkelen van coaching skills en het opzetten van een 3 maanden lessenreeks.
  • Level 3: bij level 3 gaat de AALO training verder in op alle bovengenoemde punten. Naderhand heeft de trainer vergevorderde kennis van anatomie, trainingsleer en fysiologie. Deze leert ook over omgaan met cliënten met een uitgebreide blessure geschiedenis.
  • Level 4: de level 4 cursus is uiteraard de meest diepgaande cursus in de opleiding AALO personal trainer. Een coach met dit diploma weet alles over het opstellen van op maat gemaakte trainingsplannen, het begeleiden bij blessures, het opstellen van haalbare doelstellingen en ook over hoe je dat het beste vergezelt met de juiste voeding en levensstijl.
Leave a Reply
Your email address will not be published. *