Beauty, Fit & Gezond

10 tips om jouw huid te beschermen tegen de zon

/
10 tips om jouw huid te beschermen tegen de zon

De zomer staat voor de deur. Een tijd waarin de meeste Nederlanders richting het zuiden vertrekken om te genieten van het mooie weer! Heerlijk de hele dag genieten aan de rand van het zwembad, slenteren door leuke stadjes en genieten van de plaatselijke keuken!

Onbezorgd op vakantie gaan begint met een goede voorbereiding. Voorbereidingen treffen om jezelf te beschermen tegen de zon mogen wat ons betreft niet ontbreken. Er wordt de laatste jaren al veelvuldig aandacht aan besteed: je huid beschermen tegen de zon en het gebruik van de juiste zonnebrand en zonbescherming.

In samenwerking met huidpraktijkshop.nl hebben we een aantal tips op een rij gezet om ervoor te zorgen dat je met de juiste zonbescherming en zonnebrand op vakantie gaat.

We willen je niet onnodig bang maken natuurlijk. Maar we vinden het wel belangrijk om de gevolgen van onbeschermd zonnen nog even op een rij te zetten. UV-stralen van de zon zijn de grootste boosdoeners als het gaat om het veroorzaken van huidkanker. Voornamelijk voor kinderen is dit belangrijker. De huis van kinderen is kwetsbaar. Verbranding op jonge leeftijd vergroot de kans op huidkanker op latere leeftijd. Bron: KWF.nl

Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om jezelf en kinderen hiertegen te beschermen. We zetten een aantal tips op rij.

Bescherm je hoofdhuid tegen de zon

Je hoofdhuid is kwetsbaar en kan daarom sneller verbranden. Daarom is het belangrijk de hoofdhuid altijd goed in te smeren met een hoge factor. Factor 50 bijvoorbeeld. Verder is het belangrijk om gedurende de dag geregeld de huid opnieuw in te smeren. Je kunt overwegen een zonnebrand speciaal voor je gezicht aan te schaffen. Deze biedt vaak extra bescherming.

En bescherm je hoofd niet alleen met zonnebrand. Maar probeer ook om niet de hele dag in de zon te zitten. Draag een pet of zoek zo nu en dan de schaduw op om even af te koelen!

Voorkomen is beter dan genezen

Eigenlijk komt een optimale zonbescherming neer op twee belangrijke factoren: blijven smeren en wanneer nodig uit de zon blijven!

Voel je aan je huid dat deze eigenlijk geen zon meer kan hebben? Bescherm je huid dan met luchtige kleding om verbranding van de huid te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer je verbrand bent, ben je eigenlijk al te laat. Een goede voorbereiding is dus het halve werk!

Geniet van de zomer en zon met mate!

Leave a Reply
Your email address will not be published. *